Maaş hesaplama karmaşasi

• Konbuyu başlatan SGKlı anne
  • Başlangıç tarihi
S

SGKlı anne

Guest
Arkadaşlar selam, bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.
Benim eşim yabancı.Ben hamileyim.Eşim çalıştığı is yeri ona çalışma izni almadığı için benim sigortami yaptırmak suretiyle çalışıyor.Yani eşim çalışıyor ama sigortalı gözüken benim.Hamile olduğum için 32. Haftada SGK işgöremezlik raporu aldım.
Ayın 21i rapor tarihim.2 bin avans almıştık.Geriye kalan 9 gün de SGK dan alacağım ödeme (Yani iş yerinin eşime elden vereceği para).Anlatamadiysam durum şu, eşim elden maaş almaya devam edecek ama ben sistemde raporlu gözükeceğim.Bu ay karışıklık oldu yarım ay çalışınca.
Eşimin maaşı asgari ücret ,17000.
2 bin avans aldığımız için benim banka hesabıma düz 15000 gönderdi muhasebe.Fakat burda bir yanlislik var.Raporlu olduğum halde çalışmış gosteriliyorum.Yardimci olabilir misiniz ?

Yutuliri

New member
Sadece komik bir durum ama cevap vereyim. İşyeri SGK'dan ceza yer raporlu kişiyi çalışıyor gösteriyorsa. Siz analık ücetini alırsınız yazacaktım (konu 1 yıl önce olduğunu fark ettim :D ) neyse yeni biri gelirse yardımcı olur belki. Bir sürü hakkınız var say say bitmez. Doğum yardımı süt izni 7,5 saatten fazla çalıştırılmasının yasak olması gibi. SGK lı hamile çaalışan hakları burdan okuyabilirsiniz.

seydabozdag

New member
Bu gerçekten kafa karıştırıcı bir durum olmuş, çok geçmiş olsun öncelikle… Hem hamilelik süreci hem de eşin çalışıp senin sigortalı görünmen derken sistemin karmaşıklığı iyice artmış. Raporlu olduğun dönemde çalışıyor gibi gösterilmen SGK açısından sıkıntı yaratabilir, ileride hem senin doğum paranda hem de işverenin ceza alması gibi durumlar söz konusu olabilir. Soruyu yazalı çok olmuş ama bende benzer süreçlerden geçtim daha yeni bir gören faydalanır belki konu yeniden açılır diye yazayım dedim

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Son mesajlar